Mijas Pueblo

De Gemeente Mijas bestaat uit Mijas Costa, La Cala de Mijas, Mijas Pueblo en Las lagunas.

Mijas Pueblo, of Pueblo blanco, is een pittoresk en traditionele Andalusische bergdrop bekend voor zijn witte huisjes. Het charmante dorp op 428 meter hoogte is op een rotsplateau tegen de bergen aangebouwd en bied op verschillende plaatsen spectaculaire uitzichten over de bergen, zee en omliggende dorpen.

Het centrum is zo goed als autovrij. Er is een parkeergarage met grote capaciteit wat de parkeerstress bij bezoek van je afzet.

Het dorp is een soort Spanje voor beginners. Met zijn smalle straatjes vol blauwe potten aan de muren en mooie pleintjes is Mijas een bezienswaardigheid op zich. Je vind er vele bars, restaurants en souvenirwinkels waar je van alles kunt vinden: van handgemaakte keramiek tot leren artikelen, traditionele Spaanse sieraden tot bars, restaurants en bodega’s, waar je verschillende soorten tapas en wijn kunt proeven.

Aan de randen van Mijas pueblo is een botanische tuin aangelegd vlak bij La Muralla, de versterkte muur. Je kan er gezellig wandelen en vanuit dit hoger gelegen punt kan je ook genieten van een spectaculair uitzicht over de kust.

Mijas Pueblo bloempotten uai
mijas peublo tuk tuk uai

Mijas is jammerlijk genoeg ook beroemd om zijn ezel taxi’s. Het is schrijnend te zien hoe deze dieren worden misbruikt. Ze lopen de hele dag in de hitte en krijgen bijna geen water tegen de dorst. De verzorging van de ezels is ronduit slecht. Door de te zware toeristen welke op de ezels zitten hebben de ezels allemaal een te kromme rug en daardoor rugklachten.

Wij verzoeken u om geen gebruik te maken van de ezel-taxi’s maar gebruik te maken van de nieuwe elektrische tuk tuks. Vanwege de steile straatjes en de afstanden kan je met de ezels de interessantste en mooiste plekjes van het dorp niet bezoeken.

Mayan Monkey Mijas, ’s werelds kleinste chocoladefabriek is ook erg populair bij kinderen, vooral omdat ze workshops organiseren voor kinderen en volwassenen, waar je zelf je eigen chocoladerepen kunt maken.

Mijas Pueblo is zeker een aanrader om te bezoeken of om dicht bij de kust nog eens ondergeompeld te worden in de Andalusische cultuur.

Mijas Pueblo2 uai