Sierra Nevada

Een bijzonder bonuspunt voor “the Marbella way of living” speelt zich op 2 uurtjes rijden van Marbella af. Het ski-resort van de Sierra Nevada. Dit in 1964 opgericht skioord ligt op een hoogte van 2100 meter. Als één van de hoogste van Europa betekent dit gegarandeerd sneeuw de hele winter door. Op een heldere dag zie je de Costa, Gibraltar en Noord-Afrika over de glinsterende vlakte van de middellandse zee.

Het seizoen begint traditioneel in november en duurt tot mei, maar het kan wat vroeger beginnen als sneeuwval het toelaat. Met een hoogteverschil van 1200 m, 21 liften en zijn 110 km aan pistes, variërend van blauw tot zwart, komen zowel beginners als gevorderden aan hun trekken? In een mum van tijd bereik je de top van de Pico Veleta op 3300 m hoogte. Ook een snowboarder komt hier aan zijn trekken bij de half pipe.

Een van de grote bonussen van het skiën in de Sierra Nevada is dat het heel gezinsvriendelijk is. Naast skilessen zijn er tal van activiteiten voor kinderen en ouders.

Sierra Nevada gebied uai
sierra nevada snowmobile uai

Houd u niet van skiën dan zijn er tal van andere activiteiten om van de bergen te genieten. Een tocht maken met een sneeuwscooter of met een hondenslee. Of met een sneeuwmachine naar de top van La Veleta klimmen en de zon zien opkomen.

De après-ski faciliteiten zijn uitstekend in het resort en de meest exclusieve plek om van te genieten is in de Lodge Ski & Spa. Het biedt niet alleen een ski-in / ski-out-faciliteit, maar het heeft prachtige restaurants en bars, plus games uitgerust voor kinderen van alle leeftijden.

Dit al maakt allemaal deel uit van een levensstijl in Marbella op het strand en de bergen focust om optimale variëteit en kwaliteit van leven te bieden.

Tips voor ski plezier:

  • Kom op tijd om files te vermijden. De liften gaan om 9h open.
  • Bestel je skipas online. De eerste keer moet je in de rij staan om die op te halen maar nadien kan je die online opladen.
  • Controleer de weer condities hier.De wind kan een spelbreker zijn en hogere liften sluiten, waardoor vooral in de weekend het in het lagere gedeelte heel druk wordt.
  • Ga vroeg lunchen. Na twee uur ga je gelijktijdig met de rest van Spanje.
  • Er is geen enkel ander skigebied in Europa dat zoveel zonuren als de Sierra Nevada heeft. Vergeet dus geen zonnebrandcrème met een ultrahoge factor mee te nemen als je hierheen gaat.
  • Bij sneeuwval zijn sneeuwkettingen verplicht. (politie houd controle)
  • Door de hoogte is veel drinken essentieel. Bij voorkeur water 🙂