Puerto Banus

Haven gebouwd in 1970 door Jose Banús en uitgegroeid tot één van de meest exclusieve jachthavens van Europa. Uiteindelijk is het meer geworden dan wat de oprichter ooit had kunnen dromen. Puerto Banús is een speeltuin voor een miljonairs. Een paradijs voor liefhebbers van jachten, snelle auto’s en designer winkels. Niet zelden dat de nakomelingen van de Saudische koning Fahd een bezoek brengen aan Marbella in een spectaculair vaartuig. Ook veel andere rijken der aarde hebben een boot in de Puerto Banus.

Gesitueerd aan de westelijke rand van Marbella wordt Puerto Banus vandaag de dag jaarlijks bezocht door vijf miljoen toeristen. Zij kunnen in de straten rondom de haven luxeartikelen kopen in de winkels van dure merken als Gucci, Louis Vuitton, Dior en Dolce & Gabbana en een wandeling maken over de Boulevard de la Fama. Daarnaast vind je er winkelcentra die u alles bieden wat u maar kunt wensen voor de inrichting van uw droomhuis, van meubelpakketten tot interieurontwerpen, gesitueerd onder de schaduw van de beroemde La Concha bergtop.

Elke zaterdagochtend houden ze er een grote openluchtmarkt. Op het grondgebied van de haven zijn ook historische gebouwen bewaard gebleven. De meest interessante is de oude toren.

Puerto Banús is aan beide zijden begrensd met lange stranden en strandbars, zoals de exclusieve Ocean Club. Een veel gebruikt wandelpad langs de kust biedt ook de kans om deel te nemen aan het ‘zien en gezien worden’ spel wat in de smaak valt bij beroemde en niet-zo-beroemde bezoekers.

Puerto Banús is een favoriete plek geworden voor degenen die op zoek zijn naar een spannend avondje uit in de stad. Weelderig, spectaculair, extravagant en kostbaar zijn enkele van de synoniemen die van toepassing zijn op de glamoureuze feesten en partijen en het nachtleven in illustere locaties zoals het Marbella Club Hotel of Olivia Valere.

In de achtertuin van de haven, ten noorden van Puerto Banús bevindt zicht Nueva Andalucia. Deze populaire ontwikkeling heeft een uitstekende selectie van villa‘s en herenhuizen, waarvan de meesten een zicht hebben op golfbanen. Veel huizen bieden een weergaloos uitzicht op de bergen en/of zee.

Sportfaciliteiten zijn uitstekend – Golf Valley heeft vijf golfbanen in en rond Nueva Andalucía en enkele daarvan, zoals La Quinta en Las Brisas, behoren tot de beste van de Costa del Sol. De bekende Manolo Santana Tennis Academy is hier ook te vinden.

Ons aanbod in Puerto Banús

One80 Residences

Vanaf €213.000

verbluffende uitzichten op een uitstekende locatie in Estepona.

WORD WAKKER MET EEN VERBLUFFEND UITZICHT…. Deze nieuwe ontwikkeling ten zuidwesten van Estepona bied een zuidelijke en mediterrane levensstijl vol... Lees verder

 • Estepona, Marbella west
 • 2
 • 2-3
 • 72-109m2

Sunset Golf Estepona

Vanaf €218.000

Een mediterrane woonwijk dicht bij Marbella.

Deze Mediterrane woonwijk is gelegen aan de golf van La Resina te Estepona en heeft een bevoorrechte locatie op de... Lees verder

 • Estepona, Marbella west
 • 1-3
 • 1-3
 • 77-240m2

Habitat Valle Romano

Vanaf €227.000

appartementen in Estepona vlakbij zee en golf.

Deze nieuwe ontwikkeling in Estepona is een privé urbanisatie van 115 appartementen met 2 tot 4 slaapkamers gelegen naast Valle... Lees verder

 • Estepona, Marbella west
 • 2
 • 2-4
 • 84-142m2
Bekijk ons aanbod in Puerto Banús